In 2018 vonden er 51.617 inbraken plaats in België. Uit de Veiligheidsmonitor van vorig jaar blijkt dat woninginbraken als de ergste van alle diefstallen ervaren worden. Maar liefst 39 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze inbraken in hun buurt als een probleem zien. Woninginbraken staan niet alleen vóór andere vormen van diefstal zoals fietsdiefstal, diefstal uit auto’s en zakkenrollerij. We vinden een woninginbraak ook erger dan een verkeersongeval of drugsverkoop.
Elk jaar zit er in de maanden juli en augustus een piek in het aantal inbraken. Niet toevallig nemen velen in de vakantieperiode bijkomende voorzorgen. Maar een alarm dat je alleen waarschuwt als je op reis bent, sluit niet alle risico’s uit. Als de connectie in het buitenland niet werkt of je kunt niet controleren wat er precies aan de hand is, hebben inbrekers nog altijd vrij spel.
4.500 euro: dat is gemiddeld het materiële verlies dat met een inbraak gepaard gaat. Bij de meest gestolen items horen juwelen, computers en gsm’s. Aan vele objecten is ook een emotionele waarde verbonden, die niet vergoed kan worden. Een erfstuk of vakantiefoto’s die verloren gaan, kan je nu eenmaal niet vervangen.
Zorgeloos op vakantie dankzij een gemonitord alarm
Een gemonitord alarm kan het verschil maken tussen een inbraak en een zorgeloze vakantie. Het alarm zorgt ervoor dat inbraken gedetecteerd kunnen worden nog voor ze plaatsvinden. Van het moment dat een schoksensor op een raam of een deur iets verdachts registreert, lokt dit een alarmmelding uit, waarna de sirene afgaat. Tegelijk registreert de centrale unit in huis de melding. Die unit is rechtstreeks verbonden met een meldkamer, waar operatoren de situatie meteen kunnen evalueren. Zij kunnen zelfs opnames maken van potentiële inbrekers, nog voor ze effectief binnen in je woning geraakt zijn.
Wordt er ondanks de sirene toch ingebroken, dan kunnen de operatoren de inbrekers waarschuwen dat ze de politie verwittigen. Dat alles is mogelijk binnen 60 seconden na de alarmmelding. Dat kan ook allemaal als je niet thuis bent en zelfs als je niet over een connectie beschikt.
Menselijke bescherming bij noodgevallen
De alarmcentrale is dus een onmisbare schakel in een goed alarmsysteem. Zo’n centrale is 24 uur per dag en zeven dagen per week bemand met een team van gecertifieerde operatoren. Zij zijn getraind om in alle noodsituaties snel en efficiënt te handelen. De politie en andere hulpdiensten hebben zo de garantie dat ze geen valse alarmen moeten behandelen.
Verisure, de marktleider in gemonitorde alarmsystemen in België, gaat nog een stap verder. Het Verisure alarmsysteem kan bijkomend uitgerust worden met geavanceerde rookmelders. Naast een geluidssignaal geven die ook gesproken boodschappen over de plaats van de brandhaard. Kinderen reageren hier beter op dan enkel op een bieptoon, zo wijzen studies uit.
Maar ook bij noodgevallen is er assistentie. Voel je je bedreigd, wordt er iemand in het gezin onwel of is er een ernstig probleem met een kind? In dergelijke situaties kan het soms moeilijk zijn om het hoofd koel te houden. Daarvoor is de noodknop ontwikkeld. Druk hem in en een operator vraagt ogenblikkelijk wat de situatie ter plaatse is. Hij verwittigt ook meteen de juiste hulpdienst. Zo bezorgt Verisure in België al meer dan 80.000 gezinnen de nodige gemoedsrust.
Kies niet meer tussen een vakantie en een alarmsysteem
Vergeet alles wat je weet over alarmsystemen. Vandaag gebeurt de installatie volledig draadloos. Maanden wachten op een technicus, wekenlang werken en stof in huis en als afsluiter een torenhoge factuur? Dat is verleden tijd.
Er zijn meer dan 300 Verisure veiligheidsadviseurs actief in België. Zij kunnen heel snel een gratis veiligheidsstudie en een geheel vrijblijvende offerte op maat van je woning en behoeften maken. De installatie kan dezelfde dag nog. Geen standaardsysteem, maar een haalbare én betaalbare oplossing volgens jouw wensen.
Volgens de Camerawet (externe link) is een bewakingscamera elk vast of mobiel observatiesysteem dat beelden verzamelt, verwerkt of bewaart om: misdrijven te voorkomen, vast te stellen of op te sporen, overlast te voorkomen, vast te stellen of op te sporen, de orde te handhaven. Andere camera’s moeten in principe de voorschriften van de Privacywet (externe link) naleven. Wanneer u camerabeveiliging wilt plaatsen en gebruiken, moet die voldoen aan de voorschriften van de camerawet. Vanaf 2007 heeft de wetgever een wettelijk kader gecreëerd voor de plaatsing van beveiligingscamera’s. Deze camerawet werd gemaakt zodat de door de wetgever gewenste evenwicht tussen het recht op privacy en de veiligheidsvoorschriften zouden worden gerespecteerd.
Is uw website veilig? Wij verzorgen security scans voor webapplicaties. Betrouwbare security assessments voor een veilige webapplicatie. Vraag een offerte aan. Web Security Presentaties. Blackbox Scan. Trustmarklogo. Web Security Trainingen.